orientatie blockchain 4

4 grote voordelen van Blockchain

De kern van de opwinding rond cryptocurrency is blockchain-technologie. Blockchain-technologie is de basis waarop alle virtuele valuta’s zijn gebouwd. Het is de gedecentraliseerde en digitale grootboektechnologie die alle transacties registreert zonder dat er een financiële tussenpersoon nodig is, zoals een bank. Blockchain-technologie lijkt vier duidelijke voordelen te bieden ten opzichte van bestaande betalings facilitatie netwerken.

Transparantie

Een van de belangrijkste redenen waarom blockchain zo intrigerend is, is dat de technologie altijd open source is. Dit betekent dat andere gebruikers en ontwikkelaars de mogelijkheid hebben om het naar eigen inzicht te wijzigen. Open source zijn maakt het wijzigen van gelogde gegevens binnen de keten ingewikkeld, waardoor blockchain-technologie bijzonder veilig is.

Lagere transactiekosten

Blockchain maakt het mogelijk om peer-to-peer en business-to-business transacties te voltooien zonder met een derde partij te hoeven werken. Zonder de betrokkenheid van een tussenpersoon, zoals een bank, gekoppeld aan de transacties in een blockchain, kunnen de kosten voor de gebruiker of het bedrijf in de loop van de tijd aanzienlijk worden verlaagd.

Snellere transactieafwikkelingen

Bij het omgaan met traditionele banken is het niet ongebruikelijk dat een transactie dagen duurt om volledig te worden afgewikkeld. Dit komt door de protocollen die zijn vastgelegd in software voor bankoverschrijvingen, evenals het feit dat de meeste financiële instellingen alleen overdag open zijn. Blockchain-technologie daarentegen werkt 24 uur per dag, zeven dagen per week, wat betekent dat transacties die met de blockchain-technologie worden gedaan, sneller kunnen worden verwerkt.

Decentralisatie

Een andere reden waarom blockchain-technologie zo opwindend is, is het ontbreken van een centrale datahub. In plaats van een enorm datacenter te moeten runnen en de transacties via het centrum te verifiëren, stelt blockchain-technologie individuele transacties in staat om hun eigen bewijs van geldigheid te hebben, evenals de autorisatie om de beperkingen af te dwingen. Omdat informatie over een bepaalde blockchain op individuele servers over de hele wereld wordt verspreid, zorgt dit ervoor dat als hackers de gegevens zouden stelen, ze slechts een kleine hoeveelheid gegevens zouden krijgen en niet het hele netwerk, waardoor het niet volledig in gevaar zou komen.

Zelfs met deze voordelen is er nog steeds een aanzienlijke zorg die niet over het hoofd kan worden gezien. Door de geschiedenis heen zijn beleggers blijven overschatten hoe snel een nieuwe technologie zal worden aangenomen. Zoals de meeste nieuwe technologieën zal het tijd kosten om de basis te leggen voor blockchain, en het kan nog enkele jaren duren voordat bedrijven deze technologie volledig omarmen als een belangrijk onderdeel van hun betalingssystemen.