5 stappen voor het implementeren van een Blockchain-project

De onderliggende technologieën van de blockchain zijn beschikbaar in open source, waardoor aspirant-ontwikkelaars de kans krijgen om hun privé-blockchain te implementeren. Dit kan u de mogelijkheid bieden om door oefening te leren, de concepten die achter een dergelijke omgeving zitten, inclusief mijnbouw, of de uitvoering van een slim contract. Hier zijn de vijf stappen voor het implementeren van een blockchain-project op uw werkstation.

Stap #1 Selecteer het platform

Vanwege de responsiviteit en dynamiek van zijn leden, is het Ethereum blockchain-netwerk het beste om te overwegen. Met de rijkdom aan documentatie belooft de blockchain dat de objecten volledig autonoom worden en bij zichzelf horen. Hiermee kunnen ze code uitvoeren.

Stap #2 Initialiseer de Blockchain

Het enige dat u hoeft te doen om de blockchain te initialiseren, is het eerste blok handmatig maken. Het blok moet alle kenmerken van de keten bevatten en vervolgens worden gedeeld met alle knooppunten van het netwerk. Om dit eerste blok te definiëren, moet een bestand worden gemaakt in JSON-indeling. Nadat het JSON-bestand is voltooid, is het aan het clientplatform om de map met de blockchain te maken en deze te initialiseren.

Stap #3 Kies het juiste consensusprotocol

Het consensusprotocol bestaat uit het vragen van de oplossing van een wiskundig probleem dat een grote hoeveelheid berekening vereist. Wanneer een miner erin slaagt om een oplossing te vinden, moet het iets zijn dat voor iedereen gemakkelijk verifieerbaar is. De eerste persoon die de oplossing ziet, wint het recht om het volgende blok in de keten te schrijven. De moeilijkheidsgraad van het probleem wordt in realtime gewijzigd op basis van het totale vermogen van het hele netwerk, waardoor de blokken met regelmatige tussenpozen worden geschreven. Dit maakt hackpogingen uiterst moeilijk en beschermt blockchain als geheel tegen spampogingen om het netwerk te overbelasten.

Stap #4 Voer uw eerste slimme contract uit

Het laten groeien van een blockchain is alleen van belang als je er een slim contract mee kunt uitvoeren. Het slimme contract moet zichzelf uitvoeren vanaf een vooraf gedefinieerde drempel die een bedrag, een datum of een naar behoren geverifieerde gebeurtenis kan zijn. Het succes van Ethereum is gebaseerd op dit concept.

Stap #5 Foutopsporing en schalen

In tegenstelling tot een programma dat door een computer wordt uitgevoerd, wordt een blok uitgevoerd op een set knooppunten. Elke netwerkbeëindiging, of knooppunt, moet resulteren in een behandeling die gelijkwaardig is aan de vorige. Het proces maakt het debuggen van de toepassing complex. Om het probleem op te lossen, moet u een nieuw blok maken en wachten tot de keten de wijzigingen doorgeeft.

De toepassingen voor blockchain-technologie zijn eindeloos, met meer bedrijven die overstappen op proof of concept naar concrete prestaties. Door deze vijf stappen te volgen, bent u goed op weg om uw eigen blockchain-project te maken.