6 Verrassende use cases van blockchain waarbij cryptocurrency niet betrokken is

6 Verrassende use cases van blockchain waarbij cryptocurrency niet betrokken is

Blockchain-technologie is het digitale, gedistribueerde en gedecentraliseerde grootboek dat ten grondslag ligt aan de meeste virtuele valuta’s en is verantwoordelijk voor het loggen van alle transacties zonder te hoeven vertrouwen op een tussenpersoon, zoals een bank. Het gebruik van blockchain-technologie gaat veel verder dan de wereld van cryptocurrencies. Hier zijn zes verrassende toepassingen van blockchain-technologie waarbij geen cryptocurrency betrokken is.

Verwerking van transacties

Het meest logische gebruik voor blockchain-technologie is om de overdracht van fondsen van de ene persoon naar de andere te versnellen. Wanneer banken uit de vergelijking worden verwijderd en een peer-to-peer-transactie plaatsvindt, kunnen ze 24 uur per dag, zeven dagen per week worden voltooid, waarbij de transacties in een kwestie van seconden worden afgehandeld, in plaats van dagen.

Retail Loyalty Rewards-programma’s

De retailervaring kan verder worden gerevolutioneerd met blockchain-technologie. Blockchain zou de go-to-database kunnen worden voor loyaliteitsbeloningsprogramma’s. Door een op tokens gebaseerd systeem te creëren dat consumenten beloont en de tokens in de blockchain opslaat, kan het consumenten mogelijk stimuleren om terug te keren naar de winkel om hun boodschappen te doen. Blockchain zou ook in staat zijn om de fraude en verspilling te elimineren die vaak wordt geassocieerd met loyaliteitsprogramma’s voor de detailhandel.

Digitale ID’s

Wereldwijd worden meer dan een miljard mensen geconfronteerd met identiteitsuitdagingen. Microsoft probeert daar verandering in te brengen door een digitale id te maken in zijn Authenticator-app. In de eerste plaats zou dit gebruikers een manier bieden om hun digitale identiteit te controleren en mensen in arme regio’s toegang te geven tot financiële diensten of bijvoorbeeld hun eigen bedrijf te starten.

Digitaal stemmen

Landen over de hele wereld maken zich zorgen over kiezersfraude. Met blockchain-technologie zouden staten de mogelijkheid kunnen bieden om digitaal te stemmen en transparant genoeg te zijn dat regelgevers in staat zouden zijn om eventuele veranderingen in het netwerk snel te herkennen. Het zou het gemak van digitaal stemmen combineren met de onveranderlijke aard van blockchain om uw stem te laten tellen.

Voedselveiligheid

Een ander verrassend gebruik voor blockchain zou zijn voor het traceren van voedsel van de oorsprong tot aan je bord. Omdat de gegevens in blockchains onveranderlijk zijn, zou je de mogelijkheid hebben om het transport van voedselproducten van hun origineel naar de supermarkt te traceren. Ook als er een door voedsel overgedragen ziekte zou zijn, zou blockchain in staat zijn om de bron van besmetting sneller te volgen dan nu het geval is.

Medische administratie

De medische sector is al begonnen om af te stappen van papieren archivering naar digitale archivering. Blockchain biedt echter meer veiligheid en gemak. Naast het opslaan van patiëntendossiers, zouden patiënten toegang hebben tot hun bestanden als ze de sleutel bezitten en zouden ze kunnen bepalen wie hun informatie ziet.

Hoewel blockchain verre van perfect is en nog steeds moet worden ontwikkeld, is er zeker genoeg real-world toepassing waar het kan worden gebruikt.