6 Voordelen van Blockchain

6 Voordelen van Blockchain

Hoewel de huidige buzz over Bitcoin en andere cryptocurrencies moeilijk te negeren is, moet de onderliggende technologie die de handel in bitcoins mogelijk maakt, verder worden onderzocht. Blockchain-technologie is het virtuele, openbare grootboek dat alles in een veilige en transparante zaak registreert. De voordelen van blockchain zijn meer dan groot genoeg om de relevantie ervan nog jaren te behouden, in tegenstelling tot de cryptocurrency die het is ontworpen om te ondersteunen. Hier zijn zes van de belangrijkste voordelen van blockchain die nuttig zullen zijn voor bedrijven in verschillende industrieën.

Supply Chain Management

Blockchain-technologie biedt de supply chain management-industrie de voordelen van kosteneffectiviteit en traceerbaarheid. Een blockchain kan worden gebruikt om alle bewegingen van goederen, hun oorsprong en hun kwaliteit te volgen. Dit kan helpen om processen binnen de industrie te vereenvoudigen, zoals eigendomsoverdracht, betalingen en garanties voor het productieproces.

Kwaliteitsbewaking

Een blockchain-systeem kan leiden tot het vinden van het punt van herkomst als ergens in de supply chain een onregelmatigheid wordt gedetecteerd. Dit zal het gemakkelijker maken voor bedrijven die de technologie gebruiken om onderzoeken uit te voeren en de acties uit te voeren die nodig zijn om het probleem op te lossen.

Boekhouding

Het registreren van transacties via blockchain kan menselijke fouten vrijwel elimineren en voorkomt dat er met de gegevens wordt geknoeid. Records binnen de blockchain worden geverifieerd elke keer dat ze van het ene blok naar het volgende binnen de keten worden doorgegeven. Naast het bieden van gegarandeerde nauwkeurigheid van documenten, laat het proces ook een zeer traceerbare audit trail achter.

Stemming

Het aspect van stemmen komt, net als bij supply chain management, allemaal neer op vertrouwen. Het gebruik van blockchain-technologie bij lokale verkiezingen kan verkiezingsfraude aanzienlijk verminderen, wat een probleem is geworden ondanks de prevalentie van elektronische stemsystemen. Een ander voorbeeld is hoe NASDAQ blockchain zou kunnen gebruiken om het stemmen van aandeelhouders te vergemakkelijken.

Beurs

Het idee om blockchain-technologie te implementeren voor effecten- en grondstoffentraining is niet nieuw. Gezien het open-maar-betrouwbare karakter van de blockchain-technologie, is het niet verrassend dat beurzen het beschouwen als de volgende grote stap voorwaarts in de handel.

Energievoorziening

In bepaalde delen van de wereld kunnen huishoudens en commerciële instellingen nu profiteren van blockchain-enabled transactieve netten voor duurzame energieoplossingen die het gebruik nauwkeurig volgen. Blockchains kunnen ook worden gebruikt om het volgen van schone energie te verbeteren. Hernieuwbare energie wordt traditioneel gevolgd door verhandelbare certificaten die zijn uitgegeven door de overheid. De documenten zijn verschrikkelijk in het dienen van hun doel, iets dat blockchain geen moeite zou hebben om te verwerken.

Het is duidelijk dat blockchain-technologie vooruitgang boekt in verschillende industrieën buiten cryptocurrency. Hoewel de meeste mensen klaar zijn voor gedecentraliseerde grootboeken, betekent de vooruitgang van blockchain-technologie dat het waarschijnlijk niet te ver verwijderd is van mainstream worden.