Bitcoin 101 - Wat het is en waarom u erom zou moeten geven

Bitcoin 101 – Wat het is en waarom u erom zou moeten geven

Je hebt misschien gehoord over Bitcoin en je afgevraagd wat het echt was. Er is altijd veel nieuws over deze digitale valuta en vooral hoe deze soms dramatisch in prijs stijgt en daalt. Welnu, hier geven we u de volledige 101 op Bitcoin.

Zoals we al zeiden, is Bitcoin een digitale valuta. Je denkt misschien dat er echte munten beschikbaar zijn, maar die zijn er niet. Dit zijn slechts verzinsels. De oorspronkelijke bedoeling van Bitcoin was om betalingen anoniem en veilig online te versturen. Dat is tot op zekere hoogte nog steeds zo.

Een gedecentraliseerde valuta

Een aantal landen over de hele wereld zijn bang voor Bitcoin. Het is een volledig gedecentraliseerde valuta die niet wordt gecontroleerd door regeringen of gecentraliseerde banken. Sommige landen hebben Bitcoin zelfs verboden.

Een groot voordeel dat Bitcoin heeft ten opzichte van conventionele fiat-valuta’s is dat het niet wordt beïnvloed door inflatoire deflatoire maatregelen die door landen worden opgelegd. Er is een beperkt aanbod van Bitcoin dat de waarde verhoogt – vergelijkbaar met goud.

De technologie achter Bitcoin

Blockchain is de technologie achter Bitcoin. Dit is een openbaar grootboeksysteem dat bijdraagt aan een grote keten van bevestigde transacties, waar de naam blockchain vandaan komt. Iedereen kan de hele blockchain voor Bitcoin zien sinds het begon in 2009. Dit is veel data en zal in de toekomst nog groter worden.
Met blockchain-technologie na het verifiëren van een financiële transactie kunt u deze niet wijzigen. Het creëert onveranderlijke records. Dit is uitstekend voor de veiligheid, maar niet zo goed als u een fout maakt met een Bitcoin-transactie. Er is geen weg terug na verificatie en bevestiging.

Duizenden computers (nodes) in het blockchain-netwerk voor Bitcoin valideren het de hele tijd. Dit betekent dat het vrijwel onmogelijk is om een blockchain-netwerk te hacken, omdat u meer verwerkingskracht nodig hebt dan alle computers waaruit het netwerk bestaat.

Bitcoin Mining

Het proces van het verifiëren van Bitcoin-transacties valt onder Bitcoin-mijnwerkers. Dit zijn individuen, groepen of bedrijven die krachtige computerapparatuur gebruiken om de complexe cryptografische codes op te lossen die nodig zijn om elke transactie te verifiëren.

Bitcoin miners ontvangen beloningen voor dit werk in de vorm van Bitcoins. Omdat Bitcoins tegenwoordig erg waardevol zijn, kan mining een zeer lonende taak zijn. Het probleem is dat met de creatie van nieuwe Bitcoins het aantal nieuwe beschikbare bitcoins daalt.

Je hebt nu veel computerverwerkingskracht nodig om deel te nemen aan Bitcoin-mining. Een krachtige desktopcomputer is bij lange na niet goed genoeg. Dus als je een Bitcoin-mijnwerker wilt zijn, moet je investeren in computerapparatuur met hoge specificaties (en veel ervan), en bereid zijn om ze 24/7 te laten draaien met de elektrische kosten die dat met zich meebrengt.

Waar kun je Bitcoins krijgen?

U kunt Bitcoins kopen in uw eigen fiat-valuta, bijvoorbeeld amerikaanse dollar, door gebruik te maken van een cryptocurrency-uitwisseling zoals Coinbase.com. Er zijn kosten verbonden aan het kopen en verkopen zoals u zich kunt voorstellen.

Een cryptocurrency wallet slaat uw gekochte Bitcoins op. De cryptocurrency exchange voorziet je van een online wallet en er zijn andere vormen van Bitcoin wallet zoals een desktop wallet, een paper wallet en een hardware wallet.

De hardware wallet is het veiligst omdat u deze niet aangesloten laat op uw computer of mobiele apparaat. Een online portemonnee is het minst veilig, want als je er online toegang toe hebt, kunnen hackers dat ook.