Hoe deze veelvoorkomende Bitcoin-fouten te vermijden

Hoe deze veelvoorkomende Bitcoin-fouten te vermijden

In de afgelopen decennia is ons leven veranderd door het internet. We socialiseren nu online, krijgen ons nieuws online, beheren ons geld en kopen alles wat we nodig hebben online. Dankzij technologie hoeven we ons niet langer bezig te houden met de vervelende taken van herinneren en denken. Helaas kan dit leiden tot financiële ondergang als het gaat om investeren in bitcoin en blockchain-technologie. Hier is een lijst met de meest voorkomende Bitcoin-fouten en hoe u ze kunt vermijden.

Niet vertragen

Zovelen van ons zijn tegenwoordig gewend om online geld te verzenden en uit te geven dat we nauwelijks nadenken wanneer we onze creditcard overhandigen om uitgaven te vereffenen. Hoewel dit prima is wanneer u te maken heeft met een creditcardtransactie die gemakkelijk kan worden teruggedraaid, is dit niet het geval met Bitcoin. Een van de kenmerken van bitcoins die het uniek maken, is het feit dat transacties onomkeerbaar zijn. Dit betekent dat het niet uitmaakt hoeveel je smeekt, zodra je Bitcoin verzendt, komt het nooit meer terug. Dit is de reden waarom je extreem oplettend moet zijn elke keer dat je bitcoin verzendt of uitgeeft.

Niet opgeleid worden

Bitcoin en cryptocurrency zijn op dit moment extreem hot. Het probleem hiermee is dat de meerderheid van de bevolking cryptocurrency en de blockchain niet volledig begrijpt. Een van de ergste dingen die u kunt doen bij het investeren in Bitcoin, is dat uw strategie wordt geleid door de mediahype of door een angst om iets te missen. Het zal veel beter zijn als je de tijd neemt om jezelf te onderwijzen met ten minste de basisprincipes van bitcoin, blockchain en cryptocurrency.

Paniek

Wat valuta’s betreft, is cryptocurrency een baby en heeft het nog steeds zijn basis niet gevonden. U moet voorbereid zijn op deze volatiliteit voordat u zelfs maar denkt aan het betreden van de markt. Als je dat niet doet, zul je zeker in paniek raken en kopen wanneer het hoog is en dan in paniek verkopen wanneer het laag is en naar beneden gaat. Neem de tijd om een langetermijnstrategie te plannen in plaats van je te concentreren op de dagelijkse prijsveranderingen.

Al uw munten in één mandje plaatsen

Een van de meest gemaakte fouten bij het kopen, verkopen en verhandelen van bitcoins is het plaatsen van al uw munten in één mandje. Als u van plan bent om zwaar te investeren in bitcoin, wilt u de munten spreiden over verschillende, adequaat beveiligde portefeuilles. Op deze manier als één portemonnee wordt gehackt of verloren gaat, of als u uw wachtwoord vergeet, verliest u niet al uw bitcoins.

De geschiedenis heeft de gewoonte om zichzelf te herhalen, maar als u deze veelvoorkomende valkuilen in gedachten houdt wanneer u begint te investeren in cryptocurrency, bent u de rest van het peloton ver vooruit.