Is het de moeite waard om betrokken te raken bij Bitcoin Mining?

Is het de moeite waard om betrokken te raken bij Bitcoin Mining?

Bitcoin mining is essentieel om het Bitcoin-netwerk draaiende te houden. De miners verifiëren en bevestigen alle Bitcoin-transacties en zonder hen zou de hele zaak tot stilstand komen. Er zouden geen transacties meer zijn en er zouden geen nieuwe Bitcoins worden gecreëerd.

Wat is Bitcoin Mining?

Bitcoin miners gebruiken zeer krachtige computerapparatuur om het bitcoin gedecentraliseerde grootboek bij te werken. Ze moeten zeer complexe cryptografische uitdagingen oplossen en de eerste die dit doet, zal een blok bijwerken en een beloning ontvangen in Bitcoins (op het moment van schrijven is dit ongeveer 12 Bitcoins).

Met Bitcoins die tegenwoordig duizenden dollars waard zijn, lijkt dit een heel goed idee. Maar is het dat wel? U kunt Bitcoin-mining niet met succes uitvoeren met een krachtige desktopcomputer. U moet een hoop geld investeren in zeer hoogwaardige rekenkracht en vervolgens betalen voor de bedrijfskosten van deze computers.

Het proces van Bitcoin Mining

Iedereen kan betrokken raken bij Bitcoin-mining. Er zijn al duizenden Bitcoin-miners die het Bitcoin blockchain-grootboek bijwerken en duizenden anderen willen meedoen. Met Bitcoin-mining moet je een getal raden dat een vergelijking oplost die de blockchain genereert.

U moet krachtige computers gebruiken om deze gissingen te maken. Wanneer je veel rekenkracht hebt, kun je veel gissingen per seconde maken, wat je kansen vergroot om de eerste te zijn die het goed doet.

Wanneer u goed raadt, werkt de miningsoftware op uw computers uit welke van de momenteel lopende transacties in het volgende blok moeten worden gegroepeerd om aan de blockchain toe te voegen. Hierna valideert het gehele Bitcoin netwerk de transactie.

Bitcoin Mining is moeilijk

De uitvinder van Bitcoin en blockchain, Satoshi Nakatomo, creëerde regels voor mining waarbij hoe meer mining power in het netwerk hoe moeilijker het is om het juiste willekeurige getal te raden. Naarmate meer en meer mensen Bitcoin-miners worden, blijft de moeilijkheidsgraad stijgen.

De reden achter deze toenemende moeilijkheid is om een regelmatige stroom Bitcoins te creëren. In werkelijkheid betekent dit dat het gemiddeld ongeveer 10 minuten duurt om een nieuw transactieblok te maken. De werkelijke tijden lopen sterk uiteen. Het draait tegenwoordig allemaal om mining power en hoe meer je hebt, hoe groter de kans dat je slaagt.

Bitcoin Mining Pools

Om tegenwoordig betrokken te raken bij Bitcoin-mining gaat de meeste mensen te boven. De kosten van de benodigde apparatuur en de bedrijfskosten zijn gewoon te hoog. Er is ook meer concurrentie met veel miners die samenwerken.

Een oplossing voor dit probleem is de Bitcoin-miningpool. Dit is een eenvoudig concept waarbij groepen mensen een pool creëren en hun mining power combineren en de beloningen delen. Zelfs kleine spelers kunnen betrokken raken bij Bitcoin-mining in een pool.

Er zijn tegenwoordig een aantal grote Bitcoin miningpools. Ze nemen een percentage van elk succes dat je hebt. Meestal is dit rond de 2%.

Dus is Bitcoin Mining het waard?

Als je een nieuwkomer bent dan is het antwoord hierop waarschijnlijk niet. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden als u echt betrokken wilt raken bij Bitcoin-mining. Als je het alleen wilt doen, moet je een hoop geld investeren in computers die elke seconde zeer hoge aantallen gissingen kunnen maken.

Dan moet je deze supercomputers draaiende houden, wat meestal opslagkosten betekent (ze hebben de juiste koeling nodig omdat ze de hele tijd draaien) en elektriciteitskosten. In werkelijkheid zou u beter af zijn met het geld dat u zou moeten investeren om Bitcoins te kopen.