Toekomstig gebruik van Blockchain dat de wereld zal vormen

Toekomstig gebruik van Blockchain dat de wereld zal vormen

Cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum, zijn het gesprek van de dag geworden omdat ze in slechts een paar korte jaren honderden miljoenen dollars aan waarde hebben verzameld. Onder deze populaire cryptocurrencies ligt de blockchain-technologie, die cryptografie combineert met gedecentraliseerde registratie om het eerste concept van digitaal eigendom te creëren, waarmee mensen online unieke, specifieke activa kunnen creëren. Het creëren van een digitaal activum dat wordt ondersteund door blockchain-technologie is uniek omdat het niet kan worden gekopieerd of verplaatst, wat de manier waarop het internet zal werken zal veranderen. Hier zijn slechts enkele van de manieren waarop blockchain alles zal veranderen.

Films, muziek en boeken

Sinds de hoogtijdagen van Napster proberen entertainmentbedrijven om te gaan met piraterijproblemen die hun bedrijfsmodel vernietigen. Vóór het internet konden entertainmentbedrijven een film of een plaat verkopen en weten dat ze een enkel exemplaar aan één persoon hadden verkocht. Toen kwam het internet, waar een enkel exemplaar van een nummer de halve wereld rond kon reizen voordat het eerste refrein werd gezongen. Blockchain kan helpen om hier een einde aan te maken. Dezelfde openbare grootboekmethode die voorkomt dat iemand anders uw digitale valuta uitgeeft, kan ook voorkomen dat ze uw favoriete nummer afspelen of dupliceren.

Uitvoering van het contract

Ethereum, een andere populaire cryptocurrency, is gebouwd op een zelfuitvoerend contract, waarmee twee partijen een overeenkomst kunnen bereiken en, bij het nakomen van die overeenkomst, draagt het contract automatisch zijn valutatokens over van de ene partij naar de andere. In eenvoudige bewoordingen zou het zelfuitvoerende contract de noodzaak voor handhaving van de overeenkomst tussen partijen kunnen elimineren, omdat het uw bank alleen maar zou waarschuwen bij uitvoering en iedereen krijgt wat hij verwachtte.

Identiteitsdiefstal

In 2017 werden 16,7 miljoen mensen het slachtoffer van identiteitsdiefstal. Het probleem is dat het internet de fungibiliteit van persoonlijke informatie mogelijk heeft gemaakt en verbeterd, wat is geïntensiveerd door de centralisatie van informatie. Als iemand uw identiteit wil stelen, kunnen ze zich richten op grote bedrijven zoals creditcardmaatschappijen, detailhandelaren en belastinggegevens. Blockchain-technologie kan helpen om dit probleem op te lossen. De gedecentraliseerde aard van blockchain maakt het mogelijk om documenten op meerdere servers op te slaan in plaats van slechts één. In plaats van te vragen om informatie die kan worden gekopieerd, zoals een burgerservicenummer, zouden computers in plaats daarvan om toegang tot het digitale identiteitsrecord vragen. Dit zou het onmogelijk maken voor iedereen zonder de sleutel om toegang te krijgen tot de gevoelige gegevens.

Hoewel de technologie nog meer moet worden ontwikkeld voordat deze kan worden toegepast op zoiets als het openen van een muziekbestand, is de basis er. De mogelijkheid om unieke activa te introduceren die niemand kan kopiëren, zal de manier waarop we met internet omgaan op een fundamenteel niveau veranderen.